28 Eylül 2012 Cuma


ZEYTİN SUYU



Gübresiz ve ilaçsız doğal ortamda yetişen zeytinlerin , Hasat zamanında elle tek,tek toplanarak ,aynı gün çok düşük ısıda sıkılıp elde edilen zeytin suyu(zeytin sütü)Farsak projesinin ürünüdür

Besleyici değeri çok yüksek bir besindir. Zeytinde bol miktarda protein, yağ, A, C, E vitaminleri ile kalsiyum, fosfor, kükürt, klor, magnezyum mineralleri vardır.



Farsak Zeytin suyunun bilinen Faydaları


İştah açar.
Sarılığa iyi gelir.
Mideyi kuvvetlendirir.
Zeytin suyuı, safrayı artırır.
Yüksek tansiyonu düşürür.
Enerji verir. Cinsel gücü arttırır.
Karaciğer ve baş ağrısını giderir.
Bağırsakları yumuşatır ve kabızlığı giderir.
Taneleri de besleyicidir. Zeytinyağı tok tutar.
Karaciğerin düzenli çalışmasına yardım eder.
Böbreklerde kum ve taş oluşumunu engeller.
Cildi besler, güzelleştirir ve kırışıklıkları azaltır.
Beynin ve kemiklerin gelişip güçlenmesini sağlar.
Bağırsak solucanlarının düşürülmesine yardımcı olur.
Kan şekerini düşürdüğü için şeker hastalarına faydalıdır.
Bebek ve çocuk gelişimini destekler.
Hücrelerin yenilenmesini sağlar ve yaşlanmayı geciktirir.
Zeytinyağı kalp ve damar sağlığı için çok faydalıdır. Damarları açar.

20 Eylül 2012 Perşembe

NATUREL SİRKELER



Alıç ve Alıç Sirkesinin Faydaları
Alıç ve Alıç Sirkesinin Faydaları

Alıç: Etkinliği ve zararsızlığı pek çok ülkenin sağlık bakanlığınca onaylanmış olan ender bitkilerdendir. Kalp, damar sistemi ve beyinde geliştirdiği olumlu etkiler ancak 2-3 haftalık bir kullanımdan sonra görülmeye başlar ve artarak sürer. Hiçbir yan etkisi yoktur, alışkanlık yapmaz, sürekli kullanımında hiçbir sakınca yoktur.
Dolaşımı sağlayan damarları genişleterek, daha fazla kan ve oksijenle beslenen kalp kaslarının güçlenmesini sağlar ve yüksek kan basıncını dengeler. Ayrıca, kan dolaşımındaki bu olumlu gelişmeden beyin de yararlanır ve bellek güçlenir. Miyokart enfarktüsü sonrasında, angina pectoriste, yavaş kalp atımında ve genel anlamda kalp güçlendirici olarak kullanılmalıdır.
Ülkemizde yabani olarak yetişen Alıç genel olarak Batı ve Güney bölgerimizde daha çok bulunur. 20 kadar türü bulunan Alıç çalılık, koruluk ve dere kenarlarında yetişmektedir. 10 metreye kadar uzayabilen dikenli, beyaz ve pembe çiçekli bir ağaçtır. Meyveleri 6 – 10 mm çapında olup koyu kırmızı renge sahiptir. Hafif ekşi olan meyveleri yenebilmektedir. Yöresel isimleri; Yemişen, Kızılcık, Kuş yemişi, Kocakarı yemişi, Akdiken, Aluç, Alış, Geyikdikeni, Kızlar yemişi gibi adlarla anılmaktadır.

Alıç Sirkesinin Faydaları:

Kalp ve damar hastalıkları için kullanılır
Damar sertliğinde etkilidir
Böbrek hastalıklarında etkilidir
Şeker hastalığında etkilidir
Tansiyonu dengeler
Yüksek miktarda Antioksidan ihtiva eder

Alıç sirkesi kullanım şekli:

Bir çay kaşığı alıç sirkesi bir bardak suya karıştırılıp kullanılabilir. Tavsiye edilen miktarın dışında kullanılması tavsiye edilmez. Bilinen bir yan etkisi yoktur.

 


Elma Sirkesinin İyileştirici Özellikleri

* Besinlerin verimli kullanımını, metabolizmanın sağlıklı işleyişini, vücudun asit alkali dengesini korumasını sağlar. Örneğin kalsiyumun daha verimli kullanımını sağlayıp, bir yandan kemiklerin yeniden gerekli kalsiyumu almasını desteklerken, bir yandan da eklemlerdeki kalsiyum birikimini kırar.

* Uzun süreli kullanımı eklem ve kemiklerdeki sertlik ve sıkıntılara son verir.

* Sodyumun etkisini yansızlaştırarak yüksek tansiyondan korur.

* Kolesterolü düşürür. İçerdiği doğal asitler ve enzimler kanın daha sağlıklı ve ince akmasını sağlar.

* Başta damarlar, karaciğer, böbrekler olmak üzere vücudu detoksifiye eder, yağlı-mukus kalıntıları parçalar.

* Soğuk algınlıklarında, boğaz enfeksiyonlarında, bronşitte içilebilir ya da buhusu yapılır.

* Elma, terkibinde taşıdığı bikarbonat iyonları sayesinde sindirimi kolaylaştıran tek meyvedir.

* Elmada suda eriyen vitaminlerin tamamı mevcuttur. Yüksek miktardaki C vitamini bir insanın günlük C vitamini ihtiyacına denktir.

* Elmanın kökleri vasıtası ile topraktan aldığı Fe iyonunu indirgeyerek +2 değerli Fe haline getirmesi başlı başına bir mucizedir. Zira; böyle bir faaliyetin elmaya, uzaktan-yakından bir faydası yoktur. Üstelik +3 değerli demiri, +2 değerli demir haline indirgemek fevkalâde zor bir kimyevî işlemdir ve bir elmada bulunan iki değerli demir, milimi milimine bir insanın günlük demir ihtiyacı kadardır.


İhtiva ettiği birçok maddeler elma sirkesini sağlıklı kılıyor

1. Sirke asidi: Metabolizmanın çalışmasını sağlayan yakıt olan sirke asidi, metabolizmada bir yan ürün olarak meydana gelir. Gıdalarla bünyemize aldığımız yağ ve karbonhidratların, sirke asidinin yardımı olmaksızın sindirilmesi hemen hemen mümkün olmayacaktı denilebilir. İnsan metabolizmasının mükemmel çalışabilmesi için yaklaşık 100 gram gereklidir. Kim muntazaman elma sirkesi tüketirse, sindirimi kolaylaştırmış ve metabolizmasını harekete geçirmiş demektir.

2. Kanser ve yaşlanmaya karşı radikaller avcısı: Solunum ve gıda vasıtasıyla bünyemize sürekli “serbest radikaller” almaktayız. Bunlar hücreye zarar verici maddeler olup, metabolizmayı bozarak kansere bile yol açabilirler. A vitaminin ön maddesi olan beta-karoten ve E-vitamini, elma sirkesinde bulunan çok önemli maddeler olup, bu zararlı serbest radikalleri yok etmektedirler.

3. Pektin, kan damarların kireçlenmesinden korur: Elma gibi birçok meyvenin sindirilmeyen selülozlu posa kısmında bulunan pektin maddesi, vücudumuzda bulunan kolesterolden meydana gelen safra asidini bağlar. Ne kadar çok safra asidi pektin vasıtasıyla yok edilirse, o kadar çok kolesterolü kandan çekilerek safra asidine dönüştürülür. Böylece kandaki zararlı olabilecek kolesterol azaltıldığından kalb ve damar hastalıklarına karşı korunmuş olursunuz.

4. Osteoporoza karşı kalsiyum kaynağı: Elma sirkesi yüksek miktarda kalsiyum, yani insan vücudunun (kemik ve dişler başta olmak üzere) en temel mineralinden birini ihtiva etmektedir. Organizmamız, gıdalarımızda kalsiyum azaldığı takdirde metabolik reaksiyonlar için gerekli kalsiyumu sahip olduğu kaynaklardan çekmeye başlar. Bu yüzden kemikler mineral bakımından fakirleşir ve osteoporoz (kemik erimesi) ortaya çıkabilir.





Enginar Sirkesinin Faydaları

· Karaciğer yağlanmasında etkilidir.

· Kanı temizler, yorgunluğu giderir.

· Beyin hücrelerini yeniler.

· Demir bakımından çok zengindir.

· İştah açar, vücudu kuvvetlendirir.

· Safra kesesi rahatsızlıklarında etkilidir.

· Organik asitler Karaciğeri ve safra yollarını koruyucu etki göstermektedir.

Not.: Sirke su katılmadan içilmelidir.

Tansiyon hastaları limon sıkarak ya da Limon Sirkesiyle beraber kullanmalıdır.



kansere karşı limon mucizesi limon deyip geçmeyin *limon kemoterapiden 10.000 kat daha güçlü *(ınstitute of health sciences, 819 n. l.l.c. cause street, baltimore, md1201) *tıpta son yenilik, kansere karşı etkili *dikkatle okuyun ve kararı siz verin!!! *limon, kanser hücrelerini öldüren mucizevi bir mahsul. kemoterapiden *10,000 kat daha güçlü!!! *neden biz bunları bilmiyoruz? *çünkü bazı laboratuarlarda üretilen sentetik ilaçlarla birileri çok *büyük kârlar elde ediyor. *şimdi bir arkadaşına bu maili yollayarak* *limon suyunun kanseri önleyici faydalarını bilmesini sağ...












Yorgunluk ve uykusuzluk için yatmadan önce sirkeli su içilmesi,
* Boğaz ağrılarında, sirkeyle gargara yapılması,
* Nasırların ve sertliklerin üzerine, sirkeyle ıslatılmış ekmek konulması,
* Su ile kaynatılıp buharına durulursa baş ağrısı, astım ve cilt lekelerine iyi gelmesi,
* Güneş yanığına sürülmesi,
* Bal karıştırılmış sirkeli su her gün içilirse, düzenli kilo verilmesi,
* Siğillere, sirke döküp üzerine kabartma tozu serpilir ve 15 dak. sonra toz silkelendiği zaman,
* Kaşıntılara ve cilt çatlaklarına sirke sürülmesi,
* Sirkeli bezin mide üzerine konmasında bulantı ve kusmayı önlemesi,
* Sirkeli bezin varislere konması,
* Sirkenin orta dereceli yanıklarda da kullanılması,
* Kepekli ve mat saçlar için durulama suyuna sirke ilave edilmesi,
* Cildi yumşatmak, parlatmak için banyo suyuna bir miktar sirke ilave edilmesi,

gibi birçok faydası vardır.






 
Kekik Suyunun Bilinen Faydaları:1-Mide Yatıştırıcıdır.
2-Antiseptik Özelliğinden Dolayı Mikrop Öldürücüdür.
3-Bağırsak Kurtlarına Karşı En Etkili Çözümdür.
4-Zayıflama Konusunda En İyi Sonuç Veren Doğal ve Biktisel Takviyedir.
5-Özellikle Astım Hastaları İçin Vazgeçilmezdir.
6-Öksürük ve Boğmacada Çok Etkilidir.
7-Balgam Söktürücüdür.
8-Boz İltihapları İçin Birebirdir.
9-Mide Üşütmelerinde Çok İyi Sonuçlar verir.
10-Gaz Rahatsızlıkları ve Hazım İçin Bilinen En Etkili Çözümdür.
11-Ağız Kokusu ve Diş Eti Sorunlarında Gargara Yapıldığında Çok İyi Sonuçlar Verir.
12-Şeker Düşürücü Özelliği İle Çok Kullanılır.
13-Kolesterol Sorunu Olanlar İçin Kurtarıcdır.
14-Andız Suyu İle Karıştırıldığında Kadın Hastalıklarına İyi Gelir.
15-Papatya Suyu İle Karıştırarak Kullanıldığında Cilt Bakımında Etkilidir ;Ayrıca Sivilce ve Cilt Lekeleri için En İyi Çözümdür.
16-Saç Dmkülesini Önlemede En Etkili Yöntemdir.
17-Kepek Oluşumunu Engelleyicidir.
18-Uyuz,Basur ve Egzanada Günde 3 Defa Pansuman Yapılarak Çok İyi Sonuçlar Alınır.


Kekik Faydaları İçin Kullanımı Hakkında Uyarılar:

Hamile kadınlar kekik ve kekik yağı kullanmamalıdır.