28 Eylül 2012 Cuma


ZEYTİN SUYU



Gübresiz ve ilaçsız doğal ortamda yetişen zeytinlerin , Hasat zamanında elle tek,tek toplanarak ,aynı gün çok düşük ısıda sıkılıp elde edilen zeytin suyu(zeytin sütü)Farsak projesinin ürünüdür

Besleyici değeri çok yüksek bir besindir. Zeytinde bol miktarda protein, yağ, A, C, E vitaminleri ile kalsiyum, fosfor, kükürt, klor, magnezyum mineralleri vardır.



Farsak Zeytin suyunun bilinen Faydaları


İştah açar.
Sarılığa iyi gelir.
Mideyi kuvvetlendirir.
Zeytin suyuı, safrayı artırır.
Yüksek tansiyonu düşürür.
Enerji verir. Cinsel gücü arttırır.
Karaciğer ve baş ağrısını giderir.
Bağırsakları yumuşatır ve kabızlığı giderir.
Taneleri de besleyicidir. Zeytinyağı tok tutar.
Karaciğerin düzenli çalışmasına yardım eder.
Böbreklerde kum ve taş oluşumunu engeller.
Cildi besler, güzelleştirir ve kırışıklıkları azaltır.
Beynin ve kemiklerin gelişip güçlenmesini sağlar.
Bağırsak solucanlarının düşürülmesine yardımcı olur.
Kan şekerini düşürdüğü için şeker hastalarına faydalıdır.
Bebek ve çocuk gelişimini destekler.
Hücrelerin yenilenmesini sağlar ve yaşlanmayı geciktirir.
Zeytinyağı kalp ve damar sağlığı için çok faydalıdır. Damarları açar.

Hiç yorum yok: